середа, 10 квітня 2013 р.

2

Сьогодні ми зібралися після уроків у Наташи. Всі принесли матеріали з нашого питання, обсудили і вирішили хто і за що буде відповідати при підготовці до презентації нашої роботи. Сьгодні ми дізналиля про Проблеми охорони природи океану.



Холодні води Північного Льодовитого океану мало придатні для організмів, тому його біологічні ресурси невеликі. В приатлантичних районах добувають водорості і ловлять рибу. На узбережжях Гренландії та Канади місцеве населення полює на моржів і тюленів.

Пошуки мінеральних ресурсів в океані утруднені через суворі природні умови. Проте на шельфі біля берегів Європи і Канади вже розвідані родовища нафти і природного газу, на архіпелазі Шпіцберген – кам’яного вугілля.

Мореплавство в океані значно утруднює складна льодова обстановка. Північним морським шляхом Головною  суднохідною магістраллю Арктики є, яким за криголами слідують каравани суден.

Для вод Північного Льодовитого океану забруднення нафтою і нафтопродуктами є особливо небезпечним. Якщо в теплих водах інших океанів нафтові плями порівняно швидко зникають у результаті природних процесів розкладання, то в холодних полярних водах вони розкладаються дуже повільно і зберігаються близько 50 років. 

Немає коментарів:

Дописати коментар